2017. 12. 14.

Pisztáciás keksz

Hozzávalók:

28dkg     tönköly liszt világos
3,5dkg    DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő
18dkg     vaj
1mk        só
1db         vaníliarúd kikapart magjai
1db         citrom héja-reszelve
8dkg       pisztácia-durvára vágva
8dkg       vörös áfonya-durvára vágva
1,5ek      rózsa bors-egész
2db         tojás sárga




Elkészítés:

-A vajat elmorzsoltam a liszttel, hozzáadtam  cukorpótlót, sót, vaníliát, citromhéjat, pisztáciát, borsot, áfonyát. 
-Alaposan összekevertem, tojássárgával, tésztává formáztam, hengerre alakítottam.
-Hűtőszekrényben pihent 1 órát, majd felszeleteltem.
-180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsült.





Nincsenek megjegyzések: